FRENKIE DE JONG AANGEPAKT IN SPAANSE MEDIA: 'DAAR WACHTEN WE AL JAREN OP'

Frenkie de Jong komt er in de Spaanse media niet goed vanaf nadat zijn club FC Barcelona dinsdagavond door Paris Saint-Germain werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. De Nederlandse middenvelder stond 81 minuten op het veld, maar kon zijn stempel geen moment op de wedstrijd drukken.

De krant Marca beoordeelt het spel van de Oranje-international met één van de maximaal drie sterren. Daarmee bevindt De Jong zich overigens in gezelschap van ploeggenoten Jules Koundé, Pau Cubarsí, Pedri, Ferran Torres en Iñigo Martínez, alsmede trainer Xavi. Marca zag twee uitblinkers aan Franse zijde: voormalig Barcelona-speler Ousmane Dembélé en Bradley Barcola; beiden kregen de maximale beoordeling voor hun spel in het Olympisch Stadion.

Mundo Deportivo schrijft dat het 'geen klein detail' is dat De Jong 'zelfs bij een 1-3 stand, dus één doelpunt verwijderd van een verlenging', werd afgelost door Fermín López. Xavi ging daarmee op zoek naar 'ongebruikelijke oplossingen', analyseert de krant. "Barcelona heeft De Jong aangetrokken voor wedstrijden als deze, om een voorbeeld te zijn", vervolgt MD. "Daar wachten we nu al jaren op."

Het Catalaanse Sport beoordeelt het spel van De Jong tegen PSG met een 5. "Hij had bijzonder weinig balcontacten, en zijn ideeën aan de bal waren niet helder", stipt deze krant aan. Daarbij was het tactische plan dat Xavi had uitgestippeld niet op het lijf van de Nederlander geschreven: "De manier van spelen, van beide ploegen, werkte totaal niet in zijn voordeel."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez: ‘Je hoort nu: hij is een verschrikkelijke jongen, er valt niet met hem te werken’

Kenneth Perez: 'Het is natuurlijk jammer dat je een speler contracteert een dag later hoort: wat een vervelende...'

2024-04-17T07:10:16Z dg43tfdfdgfd